A doua linie a testului de sarcină este abia vizibilă – sunt însărcinată?

0

Suspectezi de câteva zile că ai putea deveni mămică. Îţi suni ginecologul cu nerăbdare pentru o programare care să îţi confirme sau să îţi infirme bănuielile, însă cele două zile de aşteptare ţi se par o veşnicie. Decizi să faci un test de sarcină, iar cea de-a doua linie îşi face apariţia foarte şters. Eşti însărcinată sau nu?

test-de-sarcina

Majoritatea specialiştilor susţin că şi cea mai subtilă linie este rezultatul identificării în urină a hormonilor sarcinii.

Dar de ce în unele cazuri a doua linie este la fel de vizibilă ca linia de control, iar în altele abia se vede?

Testele de sarcină sunt proiectate să detecteze în urină gonadotropina corionică umană (HGC), care este un indicator timpuriu al sarcinii. Nivelul acestui hormon creşte cu fiecare zi care trece de la fertilizare, iar cu cât nivelul este mai ridicat, cu atât cea de-a doua linie va fi mai proeminentă. Din acest motiv, o linie abia vizibilă poate însemna că au trecut puţine zile de la dată în care ai rămas însărcinată.

 

Poate o linie puţin vizibilă să însemne că nu eşti însărcinată?

Acest lucru este puţin probabil, însă nu imposibil. Rezultatele fals-pozitive apar, de regulă, doar în situaţia în care testul nu a fost efectuat corect, dacă testul a trecut de data de expirare sau dacă citeşti rezultatul după ce a trecut perioada de aşteptare înscrisă pe ambalaj. O altă situaţie în care ai putea obţine un rezultat fals-pozitiv este cea în care ai făcut o injecţie cu HGC ca urmare a unui tratament de fertilizare sau corpul tău produce, din diferite motive, nivele mai mari ale hormonului sarcinii decât ar trebui.

Pentru a elimina orice urmă de îndoială, poţi face un test al altui producător, poţi aştepta până a doua zi când, dacă vei face din nou un test, ar trebui ca linia să devină mai vizibilă sau, dacă programarea la doctorul ginecolog se apropie, lasă-l pe el să îţi facă testele necesare.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *