Pentru că tot a început sezonul dovlecelului, pentru că este un aliment ce place tuturor, la orice vârstă şi pentru că este un aliment extrem de sănătos (vezi aici detalii despre beneficiile consumului de dovlecel: https://mamistietot.ro/dovlecelul-printre-primele-trei-alimente-cu-conţinut-mare-de-luteină/), iată ce minuni mai putem pregăti în această vara! O reţeta simplă, rapidă şi foarte gustoasă.

Dovlecel cu sos de usturoi şi seminţe de pinIngrediente:

  • 2 dovlecei mari sau 2 mai mici
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 2 linguri smântână
  • 2 linguri seminţe de pin
  • O legătură de pătrunjel
  • O lingură ulei de măsline
  • Un praf de sare

Mod de preparare:

Dovlecelul se taie în rondele foarte subţiri, ce se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pentru un plus de savoare, se pot stropi cu puţin ulei.

Se introduce tava la cuptorul încins în prealabil şi se lasă câteva minute până se rumenesc uşor.

Între timp se prepară un sos din usturoiul zdrobit amestecat cu un praf de sare şi frecat cu o lingură de ulei. Peste el se adaugă smântâna, se omogenizează bine, apoi se lungeşte cu 2-3 linguri de apă.

Seminţele de pin se mărunţesc şi se prăjesc uşor într-o tigaie de teflon sau de ceramică.

Dovlecelul se scoate pe o farfurie, iar peste el se toarnă sosul obţinut şi se presară seminţele de pin şi pătrunjelul tocat fin.

Să aveţi poftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *