Angelinei Jolie
foto: mirror.co.uk

 

De teama că s-ar putea îmbolnăvi de cancer, faimoasa actriţă Angelina Jolie a trecut recent printr-o nouă operaţie. După ce medicii au detectat în organismul ei posibili markeri biologici ai unei forme incipiente de cancer, la doi ani de la dubla mastectomie preventivă, Angelina a fost supusă de curând unei operaţii de extirpare a ovarelor şi a trompelor uterine.

Cu toate astea se pare că frumoasa actriţă nu a eliminat toate riscurile medicale şi este predispusă în continuare la cancer.

Nu este de mirare că Angelina îşi ia toate măsurile de prevenţie în această situaţie, având în vedere faptul că în familia ei au existat opt rude care au decedat din cauza acestei nemiloase boli.

Cu opt ani în urmă, la vârsta de 56 de ani, Marcheline Bertrand, mama actriţei, a murit de cancer ovarian. La vârsta de 61 de ani, Debbie Martin, mătuşa actriţei, a murit acum doi ani de cancer mamar. Tot din cauza acestei boli neiertătoare au murit o verişoară şi altă mătuşă. Bunicul şi unchiul ei au murit din cauza unui cancer la glandele salivare iar bunica şi străbunica ei au murit de cancer ovarian.

Cu un asemenea istoric în familie nici nu sunt de mirare demersurile celebrei Angelina Jolie care, într-o notă pozitivă, declara de curând: „Mă simt în continuare feminină şi mândră de alegerile pe care le-am făcut pentru mine şi familia mea. Ştiu că fiii şi fiicele mele nu vor fi niciodată nevoiţi să spună: «Mama a murit de cancer ovarian»”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *