Drob-de-curcan-cu-bacon

Ingrediente:

  • 600gr. piept de curcan
  • 150gr. șuncă de curcan felii
  • 1 ou
  • 10cl. smântână lichidă
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 ceapă mică
  • firimituri de la o felie de pâine
  • 1/2 cub concentrat de pui
  • 2 linguri de coniac
  • 50gr. amestec de arahide
  • 2 felii de șuncă afumată
  • 3 felii de bacon
  • 1 frunză de dafin
  • 1 linguriță de cimbru
  • sare și piper

 

Mod de preparare:

1. Preîncălziți cuptorul la 200 °C.

2. Amestecați la blender 1 piept de curcan, șunca de curcan, jumătate cub, coniacul, oul, sarea, piperul, smântâna, pesmetul, usturoiul și ceapa tocate. Amestecați timp de câteva secunde.

3. Turnați într-un vas și adăugați cimbrul și arahidele.

4. Tăiați al doilea piept de curcan în fâșii lungi. Aranjați feliile de șuncă afumată în partea de jos a vasului. Puneți jumătate din fâșiile de curcan pe lungime.

5. Acoperiți cu jumătate din amestecul făcut la blender și repetați straturile.

6. Acoperiți cu șuncă. Așezați foaia de dafin. Coaceți jumătate de oră într-un vas acoperit cu folie de aluminiu. Scoateți vasul din cuptor și fierbeți timp de jumătate de oră. După răcire băgați la frigider cel puțin o zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *