duminică,noiembrie 28, 2021

Drob de miel

Ingrediente:

  • Măruntaiele de la un miel de 5-6 kg: ficat, inimă, plămâni, rinichi
  • 300g carne de miel
  • 15 fire de ceapă verde
  • 15 fire de usturoi verde
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură leuştean
  • Sare, piper
  • O felie de pâine înmuiată în lapte
  • 7 ouă
  • O ceaşcă de lapte
  • O lingură ulei
  • 1/2 linguriţă drojdie proaspătă
  • Făină (cât cuprinde)

 

Mod de preparare:

Măruntaiele şi carnea se curată şi se spală bine, apoi se pune la fiert cu sare şi piper. Când se răcesc se taie cubuleţe mici.

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se taie mărunt. Asemenea şi verdeaţa.

Într-un vas măricel se pun toate ingredientele amintite mai sus, se adaugă 3 ouă bătute spumă, felia de pâine, se condimentează după gust după care se amestecă bine.

Apoi, într-un lighenaş se pune laptele amestecat cu drojdia, un ou bătut, uleiul şi un praf de sare, se amestecă bine, se adaugă făină în ploaie, puţin câte puţin frământând încontinuu, până se obţine o cocă ca cea de pâine.

Se lasă să se odihnească 15 minute. Se întinde într-o foaie de 2-3 mm ce se pune într-o formă de cozonac tapetată cu hârtie de copt. Se îmbracă cu atenţie pereţii formei, apoi se toarnă jumătate din compoziţia de carne, se aşează simetric 3 ouă fierte, după care se adaugă restul de compoziţie. Marginile de aluat se indfeparteaza, după care se face un capac ce închide drobul.

Introduceţi la cuptorul încins la foc mediu, şi se lasă timp de minim 40 de minute, până se rumeneşte frumos.

Să aveţi poftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *