E bine să ştii dinainte sexul copilului?

În zilele noastre nu este dificil să afli care este sexul bebeluşului tău. În acest sens există trei situaţii: părinţi care sunt de acord, unii care nu sunt de acord şi cupluri în care unul zice da, altul nu. Să le luăm pe rând.

E bine să ştii dinainte sexul copilului

Cei care zic DA. Cele mai multe mame aşteaptă cu nerăbdare să ajungă în a 20-a săptămână de sarcină pentru a afla ce vor avea: fată sau băiat. Motivele invocate sunt nenumărate şi ţin de latura practică. Odată sexul copilului cunoscut îi poţi alege un nume, îi poţi pregăti camerea, cumpăra hăinuţe. Deja, vorbind despre viitorul copil, îi pot spune „ea” sau „el”. Astfel existenţa lui devine mai tangibilă, mai reală. Sarcina începe să devină ceva concret. Este valabil, mai ales pentru bărbaţi care nu simt copilul precum mama, şi pentru fraţii sau surorile mai mari.

Pentru cei care se tem că vor deveni părinţi, este o fază de pregătire mentală care va atenua şocul naşterii. Le oferă timpul necesar pentru a dezvolta o anume empatie parentală, indispensabilă încă din primele momente ale vieţii nou-născutului. Dacă o mamă are deja un băiat şi va naşte o fată, se va putea informa care sunt diferenţele privind modul de comunicare şi îngrijire.

 

Cei care zic NU. De cealaltă parte sunt cei care nu vor să ştie dinainte sexul copilului. Ei consideră că odată copilul apărut cere atenţie, îngrijiri, un anumit ataşament din partea părinţilor, în funcţie de sex. Or, odată cu apariţia pe lume a micuţului, toată atenţia va fi spre el. Dacă înainte cunoşti ce va fi, poate nu eşti fericit, şi dorind altceva, acumulezi sentimente negative. Este ca un efect magic, o surpriză totală care te face să trăieşti un sentiment unic şi puternic. „E fată” sau „E băiat”. Cuvinte care te pot umple de emoţie şi pe care nu le vei uita niciodată.

Unii preferă să sară peste această etapă. Ecografia are rolul de a te asigura că sarcina se desfăşoară cum trebuie şi că fătul se dezvoltă normal. Mamele, mai ales, preferă să nu fie observate sub lupă şi asaltate de întrebări. Vor păstra un aer de mister timp de 9 luni. Sarcina şi naşterea devin astfel momente foarte intime în viaţa de cuplu. Scapi şi de tirania culorilor roz şi bleu cel puţin pentru run timp.

Adepţi lui DA şi NU. Chiar dacă decizia ta este una, soţul tău are o altă opinie. Aici e nevoie de discuţii şi argumente. În cele din urmă unul va ceda în favoarea celuilalt. E posibilă şi varianta ca cel care află sexul copilului să nu îl divulge, deşi tentaţia este mare.

Să nu uităm şi situaţiile în care ecografia a spus una iar realitatea a fost alta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *