E sanatoasa carnea de curcan?

Carnea de curcan are un conținut nutritiv special, iar acest lucru o face să fie un aliment care nu trebuie să lipsească din meniul copiilor și nici din cel al adulților. Însă curcanul este o pasăre pretențioasă care are, la rândul său, nevoie de un stil de viață sănătos. De aceea, pentru a bifa și la capitoul calitate, trebuie acordată o foarte mare atenție si modului în care curcanii sunt crescuți. 

Nutriționiștii recomandă tot mai mult introducerea cărnii de curcan în alimentație, pentru un stil de viață sănătos. Motivele sunt numeroase și au fost explicate pe larg de către dr. nutriționist Anca Pantea-Stoian, în cadrul unui eveniment de live cooking organizat de Peneș Curcanul.

 

Se spune despre carnea de curcan că este un aliment “inteligent” și că stimulează starea de bine. Explicația este simplă, principala calitate a cărnii de curcan este conținutul însemnat de triptofan – un aminoacid esențial capabil să stimuleze sinteza de dopamină, numită și “hormonul fericirii”, unul din cei mai importanți neurotransmiță de la nivelul sistemului nervos.

Pentru că este săracă în grăsimi, carnea de curcan se poate adapta oricărei diete: de la cele pentru slăbit, la cele de menținere, în alimentația copiilor, în patologiile digestive și în dietele de cruțare digestivă.

Conținutul bogat de proteine, 22 g /100 g carne, asigură buna funcționare a organismului în ansamblu și are efecte benefice pentru sănătatea pielii, a unghiilor și a părului. De aceea, este recomandat să consumăm o cantitate de 200 – 250 g de carne de curcan pe zi.

Complexul de vitamine B: B1, B2, B6 asigură o bună funcționare a sistemului nervos dar și o protecție anticolesterol. Carnea de curcan conține zinc suficient astfel încât să o plaseze printre cele mai bune alimente în stimularea imunitară, iar conținutul de fier o recomandă printre tipurile de carne roșie care ajută organismul împotriva anemiei.

Curcanul asigură sănătatea aparatului cardiovascular, având un conținut scăzut de colesterol, în special cel rău. Este un aliment indicat în diversificarea alimentației copiilor – are o calitate mai bună, este recomandat de compoziția sa, are mai puține toxine și este mai ușor de digerat.

Un lucru important, consumul de carne de curcan ajută la combaterea insomniei prin prezența triptofanului, iar tratamentele pentru această patologie se bazează chiar pe această substanță care se află doar în carnea de curcan.

Voi folositi carnea de curcan in alimentatie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *