Elcomex Agroindustrial lansează o gamă de produse din lapte de capră, 100% naturale!

Elcomex Agroindustrial

Compania Elcomex Agroindustrial lansează în România o gamă de produse din lapte de capră, 100% naturale. Consumatorii pot găsi produsele companiei în rețelele de supermarketuri și hypermarketuri din țară și străinătate sub brandurile LactIQ, Zana și Caprigiano. Din portofoliul de produse fac parte: lapte de capră, iaurt, iaurt de băut, sana, kefir, lapte bătut, brânzeturi lactice natur și cu diferite condimente, brânză aerată, telemea, cașcaval și caprigiano.

Am luat această decizie în urma unui studiu de piață pe care l-am comandat în momentul înființării companiei. Un pahar de lapte de capră se digeră în numai 20 de minute”, a declarat dna. Camelia Grecu, director general adjunct al companiei. Dna. Grecu explică și celelalte proprietăți: „Încă din antichitate, laptele de capră s-a numit <<elixirul alb>>, este folosit în tratarea bolilor, este un antiinflamator cunoscut, ajută la creșterea imunității și se recomandă în alimentația sugarilor de sub un an, având o structură chimică asemănătoare cu a laptelui matern“.

Compania a reușit să obțină în premieră în România lapte de capră delactozat în proporție de peste 99%.

Produsele sunt procesate din 100% lapte de capră cu origine controlată și sunt recomandate de BIO ROMANIA ca fiind 100% NATURALE (ingredientele folosite sunt: lapte de capra, culturi lactice selecționate, cheag și sare și nu conțin conservanți sau alți aditivi). Produsele sunt realizate într-un sistem controlat. Sistemul integrat de management calitate-mediu-sănătate și securitate în munca-siguranța alimentului implementat în cadrul companiei pentru controlul procesării produselor a fost certificat conform standardelor: ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, ISO 22000, IFS, HALAL si BRC.

Ferma de capre din Nicolae Bălcescu, Constanța are un efectiv de 4.000 capete și a fost concepută pentru a adăposti 30.000 capete. Este vorba despre o rasă de capre ce provine din Franța, diferită de rasa autohtonă, care are nevoie de condiții de biosecuritate, climaterice și de hrană absolut speciale pentru a oferi lapte proaspăt tot timpul anului. Ținta soților Camelia și Ion Grecu este ca ferma să își dubleze efectivul în următorii 2-3 ani, devenind în 2017, cea mai mare fermă de capre din lume.

Elcomex Agroindustrial reprezintă un jucător important pe piața de produse lactate naturale, obținute exclusiv din lapte de capră. Compania funcționează ca un business integrat ce deține în portofoliu: 1.600 hectare de teren arabil, un depozit de 16.000 tone cereale în Nicolae Bălcescu Constanța, o fabrică de nutrețuri concentrate cu o capacitate de producție între 5 și 7 tone/ora, o fermă de capre cu un efectiv de 4.000 capre din rasele Alpine French și Saanen Bread și o fabrică de procesare produse din lapte de capră cu o capacitate de producție de 45-50 tone de lapte pe zi pe trei fluxuri tehnologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *