Faguri cu cremă de ciocolată

Să îi aştepţi pe cei mici acasă cu o surpriză dulce, mai ales atunci când se aşteaptă mai puţin, este un mod exraordinar de a le adduce pe buze zâmbetele lor gingaşe. Iată un astfel de preparat, rapid şi uşor de făcut, o reţetă aparţinând Florentinei Mirică.

Faguri cu cremă de ciocolată

Ingrediente:

Pentru faguri:

  • 3 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri ulei
  • 9 linguri făină

Pentru crema de ciocolată:

  • 1 pachet de margarină
  • 250g apă
  • făină
  • zahăr
  • cacao

Mod de preparare:

Ingredientele se amestecă toate, fără o ordine anume şi se coc în forma specială pt faguri.

Se pot umple cu gem, finetti sau cremă de ciocolată făcută on casă.

Pentru cremă se pune margarina la topit apoi se adaugă apa şi se lasă un pic să fiarbă. Separat se amestecă câteva linguri de făină cu câteva linguri de zahăr (depinde de fiecare cât de dulce vor) şi câteva linguri de cacao.

Se ia amestecul de pe foc şi se incorporează în el amestecul de făină, adăugând câte o lingură şi amestecând în continuu, până ajunge la consistenţa dorită.

Se lasă să se răcească şi cu această cremă obţinută se vor umple fagurii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *