Dintotdeauna am adorat mâncarea libaneză, dar falafel-ul este preferatul meu. Cum însă nu sunt adepta mâncărurilor grase, a prăjelilor sau mâncărurilor prea săţioase, am încercat să reinventez acest preparat, să îl transform într-unul potrivit şi pentru alimentaţia copiilor, dar totodată la fel de gustos.
Ei bine…chiar mi-au ieşit! Să vă povestesc şi cum le-am făcut.
Atenţie, mi-au ieşit 2 tăvi de cuptor pline, dar noi le-am mâncat până la ultima! Cine vrea mai puţine, pune jumătate din cantităţi.
PC150074
Ingrediente necesare pentru chifteluţe:

  • 500g năut uscat
  • 1 lingură unt de cocos
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 linguriţă de curry
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 2 linguri făină de susan sau pastă tahina
  • 2 linguri seminţe de susan
  • sare, piper după gust

Năutul uscat se lasă la rehidratat din ziua precedentă. Apoi se fierbe mult, până când, încercând un bob, acesta se poate sfărma uşor cu furculiţa. Se scurge bine de apă şi se pune într-un blender mare, iar peste acesta se adaugă făină de susan, untul de cocos, usturoiul pisat, sarea şi piperul. Dacă boabele nu sunt fierte suficient, va trebui să mai adăugaţi apă, astfel încât să formaţi o pastă destul de tare, dar totuşi uşor de modelat că o cocă. Dacă doriţi ca chifteluţele să iasă mai moi, mai pufoase, mai nesfărâmicioase, puteţi adăugă suplimentar mai mult ulei de măsline, şi renunţaţi la apă. Dar asta le va spori numărul de calorii şi de grăsimi din conţinut. La sfârşit adăugaţi şi seminţele de susan pe care le amestecaţi bine în compoziţie, fără a le măcina însă.

Din compoziţia astfel formată, luaţi cu o linguriţă şi formaţi în mâini biluţe perfect rotunde pe care le aşezaţi pe o foaie de copt în tavă.
În cutorul încins la 200 de grade, introduceţi tava timp de aprox 20 minute, până se rumenesc chifteluţele.

Serviţi preparatul cu salată verde şi maioneză vegetală.

Este delicios! Să aveţi poftă!

PC150076

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *