Fasole bătută cu ardei copt

Ingrediente:

  • 300g fasole
  • 2 ardei capia
  • 3 linguri de zeamă de lămâie
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • ½ pudră de chimion
  • ½ linguriţă boia de ardei (dulce sau iute, după preferinţe)
  • sare
  • câteva fire de pătrunjel

Mod de preparare:

Fasolea se lasă la înmuiat de seara, apoi a doua zi o puneţi la fiert cu capac, până se înmoaie bine. Este de preferat să schimbaţi apa de câteva ori, ca să nu vă producă dureri de stomac sau balonări.

Ardeii se pun la copt în cuptor pe o tavă tapetată cu foaie de copt. Dacă aveţi posibilitatea să îi coaceţi pe grătar, este şi mai bine. La cuptor se lasă 10-15 minute până se înmoaie. Îi scoateţi şi îi lăsaţi să se răcească, apoi îi curăţaţi de pieliţă şi de seminţe.

Ardeii se taie cubuleţe mici, apoi se stropesc cu zeamă de lămâie, puţin ulei şi un praf de sare. Se lasă la frigider până când este şi fasolea gata.

Fasolea când este fiartă bine, se scurge bine de apă, se adaugă peste ea usturoiul pisat, un praf de sare, chimion, boia şi se pasează totul folosind un blender vertical.

Când se răceşte bine, serviţi cu ardeiul copt şi presăraţi puţin pătrunjel tocat.

Poftă mare!

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *