Feijoajpg
Foto: fodmapmonash.blogspot.com

Planta este originară din America de Sud, mai precis din zonele înalte din sudul Braziliei, din estul Paraguaiului, Uruguaiului şi din nordul Argentinei şi Columbiei. Este cultivat ca şi copac roditor de grădină în Australia, Noua Zeelandă, Azerbaijan, partea de vest a Georgiei, în sudul Rusiei, Africa de Sud şi în Sudul Statelor Unite.

Fructul feijoa mai este cunoscut și sub numele de ananas Guava și Guavasteen.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, începutul secolului al XX-lea, feijoa a apărut în Franța, de unde s-a extins în Yalta, Suhumi și California. În anul 1913, planta apare în Italia, de unde se extinde rapid în alte țări mediteraneene.

Planta a devenit tot mai populară ca un fruct de larg consum datorită gustului său suculent şi aromei lui, care este o combinație de căpşună, ananas, lămâie, fructul pasiunii şi guava.

Fructele au o pulpă suculentă cu semințe dulci și o consistență puțin nisipoasă în apropiere de coajă.

Caracteristica distinctivă a plantei este conținutul ridicat de minerale din fructe, inclusiv – potasiu și calciu, depășind nivelul de acumulare al acestora în fructe de mere, pere și fructe cu sâmburi.

Fructele coapte conţin multe zaharuri, vitaminele C şi P, acizi organici (mai ales acid malic) şi ulei volatil, în componenţa căruia intră mai mult de 90 de substanţe.

 

 

Beneficiile consumului de feijoa:

  1. ajută în tratamentul şi profilaxia dereglărilor glandei tiroide.
  2. tratează ateroscleroza.
  3. ajută organismul să fie rezistent la infecții.
  4. tratează boli inflamatorii ale tractului gastro-intestinal, gastrita, pielonefrita.
  5. uleiul esențial este folosit în dermatologie ca agent anti-inflamator.
  6. ajută în cazuri de
  7. protejează împotriva răcelilor.
  8. ușurează perioadele de stres.
  9. ajută în cazuri de
  10. previne fragilitatea vaselor de sânge și ajută la creșterea permeabilității lor.
  11. elimină vânătăile permanente de pe corp din cauza fragilității capilare.
  12. luptă împotriva microbilor și virușilor cauzatori de boli.
  13. previne bolile de ochi.
  14. reduce nivelul de zahăr din sânge.
  15. ajută la metabolismul lipidelor.
  16. întărește sistemul imunitar, sistemul nervos central și periferic.
  17. tratează nevralgii și lumbago.
  18. reduce nivelul de colesterol rău.
  19. previne cancerul și îmbătrânirea prematură.
  20. îmbunătațeste elasticitatea pielii.
  21. reduce inflamația, petele și acneea.
  22. acționează împotriva virusului anti-imunodeficienței (HIV).
  23. luptă împotriva bacteriilor și fungilor Gram-pozitive și Gram-negative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *