Fenomentul Cleopatra Stratan. Cum arată astăzi interpreta piesei „Ghiţă”

Cleopatra Stratan
Foto: facebook

Totul a început pe când micuţa Cleopatra Stratan se afla în preajma tatălui ei, într-un studio de înregistrări. Impulsivă, fetița a luat microfonul și a început să cânte împreună cu tatăl său. Toți au fost uimiți așa că au terminat înregistrarea începută cu Pavel, tatăl micuţei, şi au lăsat-o pe Cleopatra să cânte. Melodia era „Mama” iar micuţa avea doar trei anişori. De aici şi până la debutul în muzică, nu a fost decât un mic pas. În 2006, la nici patru ani, Cleopatra Stratan şi-a făcut debutul în muzică, lansând piesa şi videoclipul „Ghiţă” care a făcut furori atât în rândul celor mici, cât şi în rândul adulţilor, devenind rapid un hit naţional.

După unii, debutul Cleopatrei a fost la o vârstă mai fragedă decât cel al celebrului copil minune Shirley Temple. Oricum ar sta lucrurile, micuţa Cleopatra a meritat din plin să fie înscrisă de 6 ori în Cartea Recordurilor ca cel mai tânăr talent care are propriul său album, ca cel mai tânăr interpret care a avut un hit 6 săptămâni pe primul loc la nivel național, ca cel mai tânăr artist care a primit onorariu de 10.000 euro pentru o singură piesă, ca cel mai tânăr muzician care a primit 3 premii MTV, ca cel mai tânăr cântăreț care a susținut un concert de 2 ore în fața unui public numeros, și ca cel mai tânăr artist de succes. Cleopatra Stratan, pe lângă toate aceste trofee, a mai primit pentru vânzări record 2 discuri de aur și 3 discuri de diamant, trofeu acordat pentru prima dată în România.

Primul album al Cleopatrei, intitulat „La vârsta de 3 ani”, a fost lansat oficial în 5 țări: Japonia, Taiwan, Korea, Spania, și Mexic. Albumul de debut al Cleopatrei Stratan s-a comercializat în peste 40.000 de exemplare în mai puţin de şase săptămâni de la apariţia pe piaţă. Pe 22 august 2006, atunci când avea doar trei ani şi jumătate, Cleopatra Stratan a susţinut un concert pentru promovarea albumului de debut, „La vârsta de trei ani”. Micuţa artistă a interpretat live pe scena Teatrului Nottara din Bucureşti 28 de melodii, în faţa unei săli arhipline. Timp de aproape două ore, micuţa a cântat acompaniată de tatăl său şi de trupa Millenium din Chişinău.

În trei ani, din 2006 până în 2009, Cleopatra Stratan a lansat 3 albume, 7 videoclipuri, și o păpușă care-i poartă numele. Era iubită de milioane de români, avea o mulţime de concerte şi era imaginea mai multor firme.

Anii au trecut şi micuţa Cleopatra a devenit o domnişoară în adevăratul sens al cuvântului, urmând ca în octombrie să împlinească vârsta de 13.

Cleo cu tortul
Foto: bzv.ro

S-a ocupat mai mult de şcoală însă nu a uitat marea ei dragoste, muzica. Conform celor de la cancan.ro, Cleopatra îşi doreşte să revină pe scena din România, lucrează la câteva piese noi şi îşi perfecţionează talentul mergând la ore de canto. Pentru aceeaşi sursă, Pavel Stratan declara: ” Cleo nu are cum să renunţe la muzică pentru că asta este viaţa ei, pasiunea ei, ceea ce ştie să facă cel mai bine. Am retras-o din muzică în toţi aceşti ani pentru că am vrut să crească precum un copil normal, să se ocupe de şcoală. Fiica mea este un copil eminent. Are concerte, însă nu în ţară. A cântat în America, în Europa, pe scene mari. Este suficient momentan, nu vreau să o epuizez şi nu vreau nici să ignore şcoala. Sunt sigur că nu peste mult timp va recuceri şi publicul din Romania, care a adorat-o cândva. Cleo este o fată isteaţă, descurcăreaţă, foarte inteligentă şi amuzantă. Sunt mândru că este fiica mea”.

Cleo cu Pavel
Foto: gandul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *