Un caz petrecut într-o maternitate din Hong Kong a şocat lumea medicală din China: o femeie a născut o fetiţă care era „însărcinată“ şi purta în pântece doi fetuşi de opt şi zece săptămâni. Pentru a-i salva viaţs, la numai 3 săptămâni, micuţa a fost supusă unei intervenţii chirurgicale pentru îndepărtarea celor doi fetuşi.

Fetiţă născută însărcinată cu gemeni
mirror.co.uk.

Având în vedere că este imposibil ca fetiţa să fi conceput sarcina de una singură, fertilizarea cu cei doi gemeni aparţine, desigur, părinţilor ei, care s-au dus într-un loc greşit“, a explicat dr. Yu Kai Man, medic obstetrician şi profesor la Universitatea Chineză din Hong Kong. El a mai menţionat că ar fi fost aproape imposibil de detectat în timpul vieţii prenatale a copilei, din cauza dimensiunilor foarte mici ale embrionului.

Chiar dacă pare imposibil, copila se născuse „însărcinată“ cu gemeni, anunţă mirror.co.uk.

Fetuşii aveau aveau dezvoltate picioarele, mâinile, coloana vertebrală, cutie toracică şi intenstine. Ambii erau acoperiţi de piele. Unul dintre fetuşi cântărea 14,2 grame, în timp ce al doilea 9,3 grame şi fiecare avea cordon ombilical

Baby-born-with-two-foetuses-in-stomach
mirror.co.uk.

Fenomenul nu este singular, în lumea medicală fiind raportate până acum peste 200 de cazuri la nivel mondial. Se pare că acest fenomen apare destul de rar, o dată la 500.000 de naşteri, şi este cunoscut sub denumirea de „fetus în fetus“.

În Hong Kong a fost însă primul astfel de caz, dar deşi a reprezentat o provocare pentru medicii chinezi, operaţia s-a încheiat cu succes, pacienta fiind externată din spital opt zile mai târziu.

Adevăratele cauze ale apariţiei unei astfel de anomali nu sunt cunoscute, tocmai de aceea Organizaţia Mondială a Sănătăţii în raportul întocmit în acest caz, l-a clasificat ca o formă de cancer, una dintre principalele cause putând fi numărul mare de avorturi pe care le-a avut mama.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *