Ficat de curcan şi piure de fasole verde cu morcov şi ceapă

Reţetă recomandată după vârsta de 7-8 luni

Preparatul favorit al micuţului meu este piureul, însă cum cartofii nu sunt foarte ofertanţi în ceea ce priveşte cantitatea de nutrienti conţinută, întotdeauna încerc variante care să acopere şi acest aspect.

Astăzi am încercat un piure de fasole verde cu morcov şi ceapă.

Ingrediente:
–    o bucăţică ficat de curcan
–    150 ml lapte
–    un morcov
–    150 g fasole verde
–    2 cepe
–    2 măsuri lapte formulă
–    un cubuleţ mic de unt

Mod de preparare:
Morcovul şi ceapa se spală bine şi se curaţă, iar apoi se taie cuburi şi se pun la fiert într-o crăticioară cu apă. Se lasă 10-15 minute la foc potrivit, după care se adaugă şi fasolea. Când toate ingredientele sunt bine pătrunse, se scurg de apă, se adaugă în blender împreună cu untul şi laptele praf.
Apa de la legume se combină cu laptele lichid, iar în acest amestec se fierbe ficatul de curcan timp de 15-20 de minute la foc potrivit.

Inutil să vă spun că a mâncat absolut tot….:)

DSCN1990

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *