Reţeta recomandată după vârsta de 6 luni

De ce să mâncăm ficat de pasăre?

Ficatul de pasăre este un aliment recomandat în special copiilor, datorită conţinutului său bogat în Fe, care ajută la prevenirea anemiei dar şi la întărirea sistemului imunitar. Totodată vitamina B12 din ficatul de pasăre ajuta în producerea globulelor roşii, având astfel dublu rol în prevenirea anemiei. Conţinutul de vitamina A sub formă de retinol, alfa şi beta-caroten din ficatul de pasăre, ajuta la imbunatatirae vederii. Deasemenea conţine Fosfor, bun pentru dentiţie şi oase, vitamina B1 care menţine sănătatea ţesuturilor, Seleniu care ajuta glanda tiroidă să funcţioneze corect, iar în plus ficatul de pasăre are şi un bogat conţinut în proteine.

Ingrediente:

  • un ficat de pasăre
  • un cartof mare sau 2 mai mici
  • un morcov
  • o ceapă
  • o crenguţă rozmarin proaspăt
  • 2 fire mărar proaspăt
  • ¼ linguriţă seminţe de chimen
  • o linguriţă ulei de măsline

Legumele se spală bine şi se curaţă, după care se taie rondele sau orice altă formă se preferă. Se pun în tigaia cu recirculare a aerului, alături de ficăţel, se toarnă o cană de apă şi se pune la foc mic.

Intre timp rozmarinul şi mărarul se toacă mărunt, iar după ce ingredientele s-au pătruns bine se aduga peste ele împreună cu seminţele de chimen şi uleiul. Dacă nu mai este apă deloc, se mai adaugă câteva linguri şi se mai lasă timp de câteva minute, pentru a se întrepătrunde toate aromele.

Opţional se poate adăuga şi puţină sare, însă este un preparat atât de aromat încât nu mai necesită adaos suplimentar de sare.

DSCN1708

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *