Figurine cu nucă

Ingrediente

  • 750 g făină;
  • 40 g drojdie;
  • 400-450 ml lapte de cocos călduţ;
  • 3 linguri de ulei de nucă;
  • 2-3 linguri de zahăr brun;
  • un praf de sare.

Pentru umplutură:

  • 100 g unt de cocos;
  • 4 linguri de zahăr brun
  • 300 gr miez nucă pisată
  • vanilie

 

Mod de preparare

Într-un castron mare, se sfărâmă drojdia şi se amestecă cu o linguriţă de zahăr şi 20 ml apă călduţă. Se presară 2 linguriţe cu făină, se amestecă şi se lasă la loc cald, până începe să facă balonaşe(10-15min). Apoi începe să se adauge restul de făină, şi restul de ingrediente.

Se frământă compoziţia foarte bine, până nu se mai lipeşte de mâna, apoi se lasă la dospit pentru încă aproximativ o oră, când până îşi dublează volumul.

Împărţim compoziţia în 3, apoi întindem 2 foi pe care presăram miezul de nuca frecat cu untul de cocos, zahărul şi vanilia. Rulăm cât mai strâns ca pe o ruladă şi tăiem cu un cuţit foarte ascuţit rulouri aproximativ egale, de un cm grosime.

Facem diverse figurine, a treia parte folosind-o pentru a crea diverse forme.

Aşezăm figurinele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le ungem cu puţină miere, sirop de arţar sau puţină apă cu zahăr, după care le punem la cuptor la o temperatura de 175C până se coc şi devin aurii.

Dacă nu vreţi un preparat vegetarian sau nu aveţi în casă ingredientele necesare, puteţi înlocui laptele de cocos cu lapte de vacă şi untul de cocos cu margarină sau unt normal.

Poftă mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *