File de cod cu sos alb şi mămăliguţă

File de cod cu sos alb şi mămăliguţă

Ingrediente:

  • 3 buc file de cod
  • o conservă de ciuperci
  • o smântână mică de gătit (125g)
  • 1/2 căpăţână usturoi
  • o cană mălai
  • sare, piper, curry

Mod de preparare:

Într-un bol se prepară un sos din smântână, condimente şi usturoi pisat. Acesta se toarnă în tigaia încinsă, iar peste el se aşează fileul de cod tăiat bucăţi mai mici şi ciupercile feliate. Se amestecă uşor astfel încât să nu se rupă peştele, iar apoi se pune capacul şi se lasă la foc mic pentru 10-15 minute. Se întoarce peştele şi pe partea cealaltă, se mai lasă câteva minute şi gata.
Între timp mămăliga se pregăteşte din 3 părţi apă şi o parte mălai.

Preparatul se serveşte cald, alături de mămăligă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *