File de peşte cu sos de curcuma

Ingrediente:
- 2 fileuri de peşte
- 1 morcov mare
- 1 sac de orez
- 10 cl. supă de pește
- 5 cl. smântână lichidă
- 20gr. unt
- turmeric
- ierburi de Provence
Mod de preparare:
1. Tăiaţi morcovul în cuburi şi gătiţi-l în apă cu sare timp de aproximativ 10 minute. Puneţi cuburile într-un blender cu 20gr. de unt. (dacă este necesar, adăugaţi un pic de apă pentru a obține un piure lichid).
2. Între timp, gătiţi orezul conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Preparaţi sosul prin amestecarea a 10cl. supă de pește cu 5cl. smântână. Adăugaţi un vârf de cuţit de turmeric, sare și piper.
3. Gătiţi fileurile de peşte într-o tigaie încinsă, ușor unse. Presăraţi fileurile cu un vârf de cuţit de turmeric, 1 vârf de cuţit de ierburi de Provence, sare, piper. Gătiţi 2 minute pe fiecare parte.
4. Serviţi o porţie de file de peşte cu sos de curcuma împreună cu o garnitură de de piure de morcovi şi orez.