Filet de somon pe pat de orez

Pentru cina din aceasta seara, va recomandam un preparat special: somon filet la tigaie, pe pat de orez aromat.

Ingrediente:
  • 3-4 bucati de somon (filet)
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • oregano si rozmarin (eventual proaspete)
  • 1/2 pahar de vin alb
  • o lingura de smantana
  • sare
  • piper
  • verdeturi aromate
  • cascaval (100 g)
  • orez (2 cesti)
  • condimente – scortisoara, nucsoara, anason, chili, chimen, sofran
somon pe pat de orez
Mod de preparare:

Fileurile de somon se spala, se sterg bine cu un prosop de hartie, se sareaza si se pipareaza dupa gust. O tava neaderenta se incinge pe foc, se adauga putin ulei si cand este incins se pun fileurile de peste, care se prajesc la foc puternic 2 minute pe fiecare parte. In tigaia cu pestele se adauga vinul, oregano, rozmarin, ceapa intreaga sau taiata pe jumatate, usturoiul si foarte putina apa.
Se lasa sa fiarba 10 minute sau se da la cuptor. La sfarsit se adauga lingura de smantana si verdeata.
Intr-o oala adanca se pune apa la fiert, se adauga orezul si condimentele (sare, scortisoara, nucsoara, anason, chili, chimen) si se lasa sa fiarba al dente. La sfarsit se adauga si sofranul diluat in putin lapte si se amesteca bine.
Fileurile de somon se servesc pe pat de orez, cu putin cascaval ras deasupra sau alaturi de legume proaspete sau diverse salate.
Sfat pentru mamici 🙂 – puteti servi aceasta minunata cina cu un pahar de vin alb!
Sa aveti pofta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *