friganele-cu-compot

Ingrediente:

Compot:

  • 2 căni de rubarbă, tăiate în bucăți mici
  • sucul de la două portocale
  • 3 linguri de miere

Frigănele:

  • șase felii de pâine
  • 4 ouă
  • 1 şi 1/2 cani (375ml) lapte
  • 2 linguri de zahăr pudră
  • coaja de la o portocala
  • 1 linguriță vanilie
  • iaurt natural, pentru servire

Mod de preparare:

1. Pentru compot, combinaţi toate ingredientele într-o cratiţă mică şi puneţi pe foc.

2. Gătiţi aproximativ 5-10 minute.

3. Amestecaţi ouăle, laptele, zahărul, coaja de portocală și vanilia. Înmuiaţi bine fiecare felie de pâine.

4. Topiţi puţin unt în tigaie şi prăjiţi feliile de pâine până când capătă o culoare aurie. Serviţi frigănele cu compot de rubarbă și o bucată de iaurt natural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *