Friganele cu sos de vanilie şi fructe

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 1 lingură zahăr brun
  • 200 ml lapte
  • pâine feliată
  • 50g unt
  • 100g miere
  • vanilie
  • scorţişoară
  • fructe proaspete

 

Mod de preparare:

Într-un castron amestecăm bine ouăle cu zahărul, scorţişoara şi vanilia. Turnăm încet laptele şi omogenizăm.

Înmuiem feliile de pâine în acest amestec, apoi le punem la prăjit în tigaia cu puţin ulei încins. Se prăjesc la foc mic, pe ambele părţi, apoi se scot pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

Între timp se prepară un sos din unt topit, miere şi vanilie.

Friganelele se servesc cu acest topping şi cu fructe proaspete. Pot fi căpşuni, afine, banane, mure sau orice alte fructe preferaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *