friganele-la-cuptor

Ingrediente:

  • 1/2 cană de zahăr brun
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • 250gr. unt
  • 2 căni de zahăr brun
  • 1-2 pâini prăjite, fără coajă
  • 6 ouă
  • 2 căni lapte
  • 1 lingură de vanilie
  • 3 linguri de zahăr pudră
  • 2 linguri unt topit

Mod de preparare:

1. Într-un castron mic, combinaţi zahărul brun şi scorţişoara.

2. Peste untul topit adăugaţi 2 căni de zahăr brun şi amestecaţi bine. Turnaţi în vasul de copt și răspândiţi pentru a acoperi baza.

3. Într-un castron separat, bateţi ouăle, laptele, vanilia și zahărul pudră.

4. Așezați un singur strat de pâine în vas, peste care turnaţi din amestecul de ou. Presăraţi jumătate din amestecul de zahăr și scorțișoară.

5. Așezați al doilea strat de pâine peste care turnaţi amestecul de ou. Turnaţi untul topit şi presăraţi cu restul de zahăr și amestec de scorțișoară.

6. Acoperiţi cu folie de plastic şi daţi la frigider peste noapte.

7. Încălziţi cuptorul la 180 ° C. Coaceţi timp de 45 minute. Presăraţi peste aceste delicioase frigănele la cuptor zahăr pudră şi serviţi cu sirop de arţar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *