Frigărui de pui ca în Orientul Mijlociu

Ingrediente:
- 1/2 linguriță de șofran
- 1 cană iaurt
- 2 linguri suc de lămâie
- 1 cățel de usturoi, tocat
- 1/2 linguriță boia de ardei
- 1 linguriță sare
- 1 piept de pui mare, dezosat și fără piele
- 1 ceapă roșie mică, curățată, tăiată în sferturi și extrase straturile.
- 4 bețe
Mod de preparare:
- Așezați șofranul într-un bol mic și acoperiți cu 1 lingură de apă fierbinte. Lăsați la macerat timp de 5 minute, apoi strecurați.
- Într-un castron, amestecați lichidul de șofran, iaurtul, sucul de lămâie, usturoiul, boiaua de ardei și sarea.
- Tăiați carnea de pui în cuburi și introduceți în castronul cu sos. Amestecați pentru a acoperi bine. Marinați în frigider cel puțin o oră.
- Încălziți cuptorul sau încingeți un grătar.
- Alternați pe un băț bucățile de pui și ceapă și puneți pe grătarul încins. Lăsați aproximativ 5 minute pe fiecare parte.