Frigărui de pui ca în Orientul Mijlociu

frigarui-ca-in-orient

Ingrediente:

  • 1/2 linguriță de șofran
  • 1 cană iaurt
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 1 cățel de usturoi, tocat
  • 1/2 linguriță boia de ardei
  • 1 linguriță sare
  • 1 piept de pui mare, dezosat și fără piele
  • 1 ceapă roșie mică, curățată, tăiată în sferturi și extrase straturile.
  • 4 bețe

 

Mod de preparare:

  1. Așezați șofranul într-un bol mic și acoperiți cu 1 lingură de apă fierbinte. Lăsați la macerat timp de 5 minute, apoi strecurați.
  2. Într-un castron, amestecați lichidul de șofran, iaurtul, sucul de lămâie, usturoiul, boiaua de ardei și sarea.
  3. Tăiați carnea de pui în cuburi și introduceți în castronul cu sos. Amestecați pentru a acoperi bine. Marinați în frigider cel puțin o oră.
  4. Încălziți cuptorul sau încingeți un grătar.
  5. Alternați pe un băț bucățile de pui și ceapă și puneți pe grătarul încins. Lăsați aproximativ 5 minute pe fiecare parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *