Frigărui din pui cu sos de arahide

Ingrediente:
- 1 cană iaurt simplu
- 1 linguriță ghimbir proaspăt tocat
- 1 cățel de usturoi, tocat
- 1 lingură praf de curry
- 1/2 linguriță de sare
- 500 gr. piept de pui dezosat, fără piele, tăiat în fâșii
- 14 bețisoare din lemn, înmuiate timp de 30 minute
sos de arahide:
- 3 linguri de unt de arahide cremos
- 4 linguri de lapte de nucă de cocos
- 1 linguriță pasta de curry roșu
- 1 lingură suc de lămâie
- 2 lingurițe sos de soia
- 2 lingurițe zahăr brun
- arahide prăjite si zdrobite, pentru garnitură
Mod de preparare:
- Încălziți cuptorul la 200 grade.
- Într-un bol mediu, combinați iaurtul, ghimbirul, usturoiul, pudra de curry și sarea.
- Puneți fâșiile de pui în sos de iaurt și rotiți până sunt bine acoperite. Acoperiți și băgați la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
- Puneți fâșiile de pui pe băț și așezați-le într-o tavă acoperită cu hârtie pentru copt. Coaceți frigăruile timp de 14 de minute.
- Serviți imediat cu sos de arahide.
Sosul de arahide:
- Într-o cratiță mică, amestecați untul de arahide, laptele de nucă de cocos, pasta de curry, sucul de lămâie, sosul de soia și zahărul brun. Puneți pe foc până când amestecul începe să fiarbă, amestecând constant. Mutați într-un vas mic de servire și adăugați alunele zdrobite.