Friptură de pasăre cu arome de citrice și anason

Friptură-de-pasăre-cu-arome-de-citrice-și-anason

Ingrediente:

  • 1 pasăre (pui, curcan) 3 kg
  • 4 bucăţi fenicul
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 portocală
  • 1 lămâie
  • 3 buc. de anason stelat
  • 400gr. grâu
  • 4 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

1. Preîncălziţi cuptorul la 180 °C.

2. Curăţaţi citricele de coajă. Zdrobiţi stelele de anason. Umpleţi pasărea cu coaja rasă de la citrice, căţeii de usturoi şi anasonul. Adăugaţi sare şi piper şi strângeţi puiul cu o sfoară.

3. Puneţi pasărea în tavă, turnaţi 100ml. apă şi daţi la cuptor timp de 3 ore.

4. Între timp fierbeţi pentru 30 minute grâul boabe într-o cantitate mare de apă sărată.

5. Curăţaţi, clătiţi şi stoarceţi bine feniculul. Sotaţi cu puţin ulei de măsline şi adăugaţi sucul de lămâie. Lăsaţi 15 minute la foc mediu, amestecând frecvent. Adăugaţi sare şi piper după gust.

6. Scurgeţi grâul şi adăugaţi puţină zeamă de la pasăre. Serviţi o friptură de pasăre cu arome de citrice și anason însoţită de sosul de fenicul şi grâu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *