Friptură de porc în stil indian

Friptură-de-porc-în-stil--indian

Ingrediente:

  • 1kg. mușchi de porc
  • 2 cepe
  • 4 căței de usturoi
  • 50gr. pastă de arahide
  • 3cm. rădăcină de ghimbir
  • 2 linguri ulei
  • 1 iaurt
  • 20cl. lapte de nucă de cocos
  • 1 linguriță semințe de cardamom
  • 1 lingură curcuma
  • 2 lingurițe de coriandru
  • 1/2 linguriță piper
  • câteva crenguțe de coriandru
  • sare

 

Mod de preparare:

1. Tăiați carnea în cuburi și puneți bucațile într-un castron. Curățați și feliați o ceapă, ghimbirul și usturoiul. Măcinați semințele de cardamom, ceapa, ghimbirul, usturoiul, curcuma, coriandrul și piperul până când obțineți o pastă.

2. Puneți această pasta peste cuburile de carne și amestecați bine. Acoperiți cu folie de plastic și lăsați să stea o oră în frigider.

3. Încingeți uleiul într-o tigaie și căliți puțin ceapa. Adăugați cuburile de carne și fierbeți 10 minute, amestecând.

4. Amestecați iaurtul, laptele de cocos și pasta de arahide și turnați acest amestec în tigaie. Acoperiți și fierbeți la foc mic, amestecând ocazional. Serviți o delicioasă friptură de porc în stil Indian, simplă sau cu o garnitură preferată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *