Friptura de pui cu legume

Ingrediente:

  • Pui
  •  4 linguri ulei de măsline
  •  2 linguri suc de lămâie
  •  rozmarin proaspat
  • oregano proaspat
  • 4 morcovi

friptura

  • 1 ardei
  • 1 ceapa
  • 1 dovlecel
  • boia dulce – 1 varf de cutit
  •  sare
  •  piper
  •  1 lingura ulei de măsline pentru uns tava

Într-un castron mare, se amesteca uleiul de masline, ierburile tocate, boiaua de ardei si sucul de lamaie. Se adauga bucatile de pui si se lasa marinat aproximativ 15-20 minute.

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se unge tava cu ulei. 

Legumele se spala si se taie în bucăți mai mici. Se pun in tava unsa și se condimentează  cu sare și piper. Peste legume se pun bucatile de pui marinate, împreună cu zeama rămasă în castron. Se tin la cuptor aproximativ 45 de minute.

Se orneaza cu crengute de rozmarin și oregano. Se poate servi cu pâine de casă.

Sa aveti pofta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *