Friptură-de-pui

Ingrediente:

  • 1.6-1.8kg pui
  • sare şi piper negru proaspăt
  • 2 pumni de ierburi proaspete (pătrunjel, salvie, busuioc sau maghiran)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lămâie
  • 2 crenguţe de rozmarin proaspăt

Mod de preparare:

1. Încălziţi cuptorul la 200°C. Spălaţí bine puiul şi ştergeţi-l cu prosop de hârtie.

2. Frecaţi cavitatea cu sare, lămâie şi rozmarin. Cu mare atenţi, desprindeţi pielea de pe piepţi, presăraţi sare, puneţi ierburile şi câte o linguriţă de ulei de măsline după care aşezaţi pieliţa la loc.

3. Fiecare copan se crestează în trei şi se acoperă cu ierburi.

4. Frecaţi tot puiul cu puţin ulei şi condimentaţi cu sare şi piper.

5. Turnaţí puţín ulei în tavă şi puneţi puiul cu pieptul în jos.

6. Daţi la cuptor 30 de minute după care întoarceţi şi mai lăsaţi alte 30 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *