Friptură de vită cu bacon

Friptură-de-vită-cu-bacon

Ingrediente:
• 2kg. de carne
• 300gr. bacon afumat
• ulei
• 1 lingură făină
• 1 lingură unt
• vin roșu
• 1 cană supă de carne de vită
• 20 cepe mici
• 1 cățel de usturoi
• 2 cepe tăiate
• 1 legătură patrunjel
• 1 frunză de dafin
• 1 crenguță de cimbru
• sare
• piper

Mod de preparare:
1. Tăiați baconul în bucăți mici și prăjiți ușor.
2. Între timp, tăiați carnea în cubulețe. Curățați ceapa și usturoiul. Căliți puțin carnea, ceapa și usturoiul. Adăugați baconul, bulionul, vinul roșu, sare, piper și lăsați să fiarbă.
3. Adăugați cimbrul, foaia de dafin și pătrunjelul. Acoperiți și lăsați să fiarbă la foc mic timp de 2 ore.
4. Între timp, amestecați bine untul cu făina. Când carnea este gătită, adăugați amestecul de unt și făină. Amestecați bine și lăsați pe foc până când se leagă compoziția. Serviți o friptură de vită cu bacon alături de o salată sau de garnitura preferată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *