friptura-de-vita-cu-brocolli

Ingrediente

  • 1/3 ceașcă sos de soia
  • 1/2 linguriţă ulei de susan
  • 1 lingură de miere
  • 1 căţel de usturoi, tocat mărunt sau ras
  • 1 linguriţă ghimbir proaspăt, tocat mărunt sau ras
  • 1 linguriţă amidon de porumb
  • 1 linguriță de apă
  • ½ kg mușchi de vită
  • 1 pachet (400-500 gr), broccoli congelate sau proaspete
  • 3 linguriţe ulei vegetal

 

Mod de preparare:

  1. Amestecaţi sosul de soia, uleiul de susan, mierea, usturoiul şi ghimbirul.
  2. Puneţi carnea de vită într-un vas de sticlă si turnaţi jumătate din amestecul de sos pentru a acoperi carnea de vită. Marinaţi fie pentru 20 de minute, sau lăsaţi vasul acoperit peste noapte în frigider.
  3. Bateţi amidonul cu apă și adăugaţi amestecul de sos rămas.
  4. Încălziţi un wok sau o tigaie la foc mare, adăugaţi 2 linguriţe de ulei şi carnea de vită. Gătiţi timp de 4 minute după care mutaţi carnea de vită într-un castron curat.
  5. Adăugaţi 1 linguriță de ulei în tigaie și gătiţi broccoli timp de 2 minute.
  6. Adăugaţi carnea de vită înapoi în tigaie, puneţi sosul şi gătiţi până când sosul este gros, aproximativ 2 minute.
  7. Se poate servi cu orez brun.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *