Friptură de vită cu broccoli

Ingrediente
- 1/3 ceașcă sos de soia
- 1/2 linguriţă ulei de susan
- 1 lingură de miere
- 1 căţel de usturoi, tocat mărunt sau ras
- 1 linguriţă ghimbir proaspăt, tocat mărunt sau ras
- 1 linguriţă amidon de porumb
- 1 linguriță de apă
- ½ kg mușchi de vită
- 1 pachet (400-500 gr), broccoli congelate sau proaspete
- 3 linguriţe ulei vegetal
Mod de preparare:
- Amestecaţi sosul de soia, uleiul de susan, mierea, usturoiul şi ghimbirul.
- Puneţi carnea de vită într-un vas de sticlă si turnaţi jumătate din amestecul de sos pentru a acoperi carnea de vită. Marinaţi fie pentru 20 de minute, sau lăsaţi vasul acoperit peste noapte în frigider.
- Bateţi amidonul cu apă și adăugaţi amestecul de sos rămas.
- Încălziţi un wok sau o tigaie la foc mare, adăugaţi 2 linguriţe de ulei şi carnea de vită. Gătiţi timp de 4 minute după care mutaţi carnea de vită într-un castron curat.
- Adăugaţi 1 linguriță de ulei în tigaie și gătiţi broccoli timp de 2 minute.
- Adăugaţi carnea de vită înapoi în tigaie, puneţi sosul şi gătiţi până când sosul este gros, aproximativ 2 minute.
- Se poate servi cu orez brun.