Friptură de vită cu ciuperci

friptura-de-vita-cu-ciuperci

Ingrediente:

  • 1kg. carne, tăiată în fâșii subțiri
  • 4 linguri de ulei vegetal
  • 2 cepe, tăiate
  • 4 linguri pastă de tomate
  • 2 linguriţe condimente pentru carne de de vită
  • 2 linguriţe usturoi, tocat
  • 500gr. ciuperci
  • 1 linguriţă boia de ardei dulce
  • 200ml. smântână pentru gătit
  • 4 linguri frunze de pătrunjel tocat

Mod de preparare:

1. Într-o tigaie încălziţi o lingură de ulei vegetal și prăjiţi fâşiile de carne de vită. Scoateţi pe farfurie şi păstraţi într-un loc cald.

2. În aceeaşi tigaie gătiţi ceapa cu usturoiul, pasta de tomate, condimentul pentru carne de vită, boiaua de ardei și ciupercile până când ceapa este translucida.

3. Adăugați apă și carnea de vită și fierbeţi timp de 5 minute.

4. Cînd friptura de vită cu ciuperci este gata, adăugaţi smântâna şi pătrunjelul.

5. Serviţi cu fettucine fierbinte sau cu orez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *