Friptură din mușchi de porc

Friptura-din-muschi-de-porc-

Ingrediente:

  • 1/4 cană bourbon
  • 1/4 ceașcă sos de soia
  • 1/4 cană de zahăr brun
  • 1/4 ceașcă de muștar Dijon
  • 1 lingură ghimbir proaspăt tocat fin
  • 3 căței de usturoi, tocați
  • 2 bucăți muschi de porc

Mod de preparare:

1. Puneți într-un bol primele șase ingrediente și amestecați bine. Turnați peste carnea de porc și dați la marinat peste noapte.

2. Ungeți cu ulei grătarul de la cuptor și încălziți la foc mare.

3. Așezați carnea pe grătar și lăsați 14-15 minute la temperatura de 120 grade. Întoarceți când este rumenită puțin. Scoateți carnea din cuptor și lăsați deoparte să se odihnească timp de 5-10 minute, pentru a permite sucurilor să o pătrundă bine.

4. În timp ce carnea este la odihnă, puneți sosul de la marinat într-o tigaie mică. Aduceți la fierbere, reduceți focul și mai fierbeți timp de 10 minute.

5. Feliați mușchiul și serviți cu sos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *