carne-pe-bat

Ingrediente:

  • 300 gr. carne pui, vițel sau curcan
  • 1 cățel de usturoi tocat (aproximativ 1 linguriță)
  • 1 linguriță ghimbir proaspăt, ras
  • 3 linguri de sos de soia
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 lingură suc de lămâie

 

Mod de preparare:

  1. Într-un castron mare, amestecați usturoiul, ghimbirul, sosul de soia, zahărul și sucul de lămâie.
  2. Tăiați carnea în fâșii groase de 5 centimetri lungime.
  3. Așezați benzile de friptură în castron, acoperiți și băgați la frigider 20 de minute, sau până la 8 ore.
  4. Scoateți de la marinat și așezați fiecare bucată într-un bețișor de lemn. Acoperiți sfârșitul de frigăruie cu o bucată de folie, astfel încât acesta să nu se ardă. Puneți pe grătarul încins, întoarceți pe fiecare parte până când carnea este făcută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *