Friptură pe băț

Ingrediente:
- 300 gr. carne pui, vițel sau curcan
- 1 cățel de usturoi tocat (aproximativ 1 linguriță)
- 1 linguriță ghimbir proaspăt, ras
- 3 linguri de sos de soia
- 1 linguriță de zahăr
- 1 lingură suc de lămâie
Mod de preparare:
- Într-un castron mare, amestecați usturoiul, ghimbirul, sosul de soia, zahărul și sucul de lămâie.
- Tăiați carnea în fâșii groase de 5 centimetri lungime.
- Așezați benzile de friptură în castron, acoperiți și băgați la frigider 20 de minute, sau până la 8 ore.
- Scoateți de la marinat și așezați fiecare bucată într-un bețișor de lemn. Acoperiți sfârșitul de frigăruie cu o bucată de folie, astfel încât acesta să nu se ardă. Puneți pe grătarul încins, întoarceți pe fiecare parte până când carnea este făcută.