Fructul şarpelui un aliat de nădejde al memoriei

Fructul şarpelui un aliat de nădejde al memoriei
Foto: placesunderthesun.com

Salak este o specie de palmier originară din Indonezia și Malaezia dar creşte şi în Bali, Thailanda și India. Fructul este cunoscut sub denumirea de “Fructul şarpelui“ datorită aspectului învelişului care acoperă miezul.

De obicei fructul are un gust mai dulce decât mierea, acru ca un ananas, ușor acid, iar textura sa variază de la foarte uscat și sfărâmicios la umed și crocant.

Fructul este extrem de popular în Bali și India, la fel cum sunt portocalele şi merele în SUA, dar este destul de rar văzut în afara regiunii sale native.

Are o formă similară cu cea a unui smochin, şi o piele exterioară solzoasă care este uneori acoperită cu țepi mici. Cele mai multe soiuri de fructe Snake au pielea de culoare maro la maturitate și au un aspect sub forma unui bulb care se îngustează la un capăt. Sub pielea solzoasă se află trei lobi de culoare alb-gălbuie care arată similar cu căţeii mari de usturoi curăţaţi. Fiecare lob conţine o sămânţă maro, necomestibilă.

Fructul este numit fruct de memorie în Indonezia datorită nivelului său de potasiu și pectină. Acesta este bogat în antioxidanți, tanini, vitaminele B6, C, proteine, fosfor, fier, calciu, betacaroten, fibre și carbohidrați.
Fructul are proprietăţi antidiareice însă un consum prea mare poate duce la constipaţie.

copac sarpe
Foto: pixgood.com

Beneficiile consumului fructului şarpe:

  1. tratează diareea, în special la copii.
  2. calmează durerile de stomac.
  3. ajută la tratarea hemoroizilor.
  4. calmează indigestia.
  5. asigură elasticitatea și frumusețea pielii.
  6. menţine sănătatea ochilor.
  7. oferă surplus de energie.
  8. tratează constipaţia.
  9. ajută în diete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *