Fursecuri crăpate cu ciocolată

Ingrediente:

  • 300 gr făină
  • 250 g ciocolată 70% cacao
  • o linguriţă scorţişoară
  • vanilie
  • 60g unt
  • 150 gr zahăr brun
  • 2 ouă
  • o linguriţă praf de copt
  • 100 gr zahăr pudră vanilinat

 

Mod de preparare:

Untul şi ciocolata ruptă în bucăţi se pun într-o crăticioară cu pereţi groşi sau dacă nu aveţi, puneţi vasul pe o crăticioară cu apă aflată pe foc, folosind metoda bain-marie. Amestecaţi continuu până se lichefiază.

Ouăle întregi se freacă cu zahăr, vanilia şi scorţişoara, apoi se adaugă compoziţia de unt amestecând continuu cu un tel sau cu mixerul până devine că o cremă omogenă. Se lasă să se răcească, iar apoi începe să se adauge în ploaie făina amestecată cu praful de copt.

Compoziţia astfel obţinută are o consistenţă cremoasă, iar după ce stă la rece câteva ore este foarte uşor modelabilă şi se formează în mâini biluţe potrivit de mari.

Biluţele le tăvălim prin zahăr pudră, iar apoi le aşezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se turtesc uşor şi se dau la cuptor pentru câteva minute, la foc potrivit, până capătă aspectul crăpat şi uşor uscat la suprafaţă.

Se sevesc după ce se răcesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *