Fursecuri de casă

Ingrediente:

  • 100 g stafide
  • 4 ouă
  • o cană zahăr
  • o cană ulei
  • 2 căni făină
  • 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • Vanilie
  • Stafide sau fulgi de ciocolată

Mod de preparare:

Ouăle se bat spumă cu mixerul, împreună cu zahărul şi vanilia. După ce zahărul s-a topit, adăugăm uleiul, puţin câte puţin.

Făina se cerne şi se amestecă cu bicarbonatul de sodiu, iar apoi începe să se adauge şi ea în ploaie, câte puţină.

Compoziţia obţinută trebuie să aibă consistent asemănătoare unei smântâni. Se adaugă şi stafidele sau fulgii de ciocolată.

Cu o lingură se ia din compoziţie şi pe o tavă tapetată cu foaie de copt se pun biluţe lăsând distanţă între ele de câţiva centimetri, pentru că se vor întinde.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit şi se lasă la foc potrivit până se rumensc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *