În prima zi de primăvară, faceţi-le o surpriză inedită celro dragi! În locul bananelor mărţişoare, aţi putea să îi delectaţi cu un fursec delicios!

Fursecuri de ciocolată

Ingreadiente:

  • 100 g unt
  • 50 g zahăr brun
  • 1 gălbenuş de un ou
  • 100 g făină
  • 20 g pudră de roşcove (sau cacao dacă nu aveţi)
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 1/4 linguriţă scorţişoară
  • 50 g bomboane colorate de ciocolată

Mod de preparare:

Untul se scoate din frigider cu o jumătate de oră înainte de a începe.
Între timp pregătim toate ingredientele. Apoi amestecăm făină cu pudra de roşcove, scorţişoară şi praful de copt.
Untul se freacă bine cu zahărul, iar apoi adăugăm gălbenuşul şi încorporăm bine. Făina se pune în ploaie şi amestecăm bine. Aluat rezultat este destul de moale şi uşor de modelat. Formăm bile micuţe pe care le aplatizăm în palme şi le aşezăm pe tavă tapetată cu hârtie de copt. Ornăm cu bombonele colorate.
Tava se introduce la cuptorul încins la 175C pentru 10-15 minute.

Să aveţi poftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *