Fursecuri de ovăz cu iaurt şi roşcove

Fursecuri de ovăz cu iaurt şi roşcove

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 400g iaurt
  • 7 linguri pline tărâţe de ovăz
  • 7 linguri pline făină integrală de ovăz
  • o lingură pudră de roşcove
  • 2 linguri unt de cocos
  • 2 linguri zahăr brun
  • o linguriţă bicarbonat de sodiu
  • scorţişoară
  • merişoare
  • caju

Mod de preparare:

Se freacă ouăle cu zahărul, până se lichefiază, se adaugă iaurtul, după care se încorporează tărâţele şi se lasă să se umfle puţin. Se adaugă untul de cocos topit, apoi făină amestecată cu bicarbonatul de sodiu.

Se încorporează pudra de roşcove cernută, scorţişoara şi merisoareale.

Se ia cu o linguriţă din compoziţia formată şi se pune pe o tavă tapetată cu foaie de copt. Se pune câte o jumătate de caju în mijloc, apoi tava se introduce la cuptor.

Se coc la 180C timp câteva minute, până se rumenesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *