Fursecuri din ovăz şi stafide

Ingrediente:
- 1 lingură semințe de in
- 3 linguri de apă
- 2 ceşti de ovăz
- 1 cană de făină
- 1 linguriţă scorţişoară măcinată
- 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță de sare
- 1 baton (1/2 ceaşcă) unt vegetarian, moale
- 1/2 cană zahăr alb
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 cană de stafide
Mod de preparare:
1. Încălziţi cuptorul la 180 grade.
- Într-un castron mic, amestecaţi inul și apa. Lăsaţi să stea timp de 2 minute.
- Într-un castron separat, amestecaţi ovăzul, făina, scorţişoara, praful de copt și sarea.
- Bateţi la mixer untul și zahărul, aproximativ 3 minute, până obţineţi o spumă. Adăugaţi amestecul de in și extractul de vanilie și amestecaţi până se omogenizează.
- Adăugaţi treptat amestecul de făină până se incorporează. Adăugaţi stafidele și amestecaţi bine.
- Folosiţi o lingură pentru a lua din aluat şi a pune în tava căptuşită cu hârtie de copt. Coaceți timp de 15-20 de minute, sau până se rumeneşte.