Fursecuri din ovăz şi stafide

fursecuri-din-ovaz-si-stafide

Ingrediente:

  • 1 lingură semințe de in
  • 3 linguri de apă
  • 2 ceşti de ovăz
  • 1 cană de făină
  • 1 linguriţă scorţişoară măcinată
  • 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1 baton (1/2 ceaşcă) unt vegetarian, moale
  • 1/2 cană zahăr alb
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 cană de stafide

 

Mod de preparare:

1. Încălziţi cuptorul la 180 grade.

  1. Într-un castron mic, amestecaţi inul și apa. Lăsaţi să stea timp de 2 minute.
  2. Într-un castron separat, amestecaţi ovăzul, făina, scorţişoara, praful de copt și sarea.
  3. Bateţi la mixer untul și zahărul, aproximativ 3 minute, până obţineţi o spumă. Adăugaţi amestecul de in și extractul de vanilie și amestecaţi până se omogenizează.
  4. Adăugaţi treptat amestecul de făină până se incorporează. Adăugaţi stafidele și amestecaţi bine.
  5. Folosiţi o lingură pentru a lua din aluat şi a pune în tava căptuşită cu hârtie de copt. Coaceți timp de 15-20 de minute, sau până se rumeneşte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *