Găluşte cu căpşuni

Sunt mare fan găluşte cu prune, dar pentru că nu este sezonul lor, ci al căpşunilor, m-am gândit să readaptez reţeta. Şi nu mi-a părut rău, căci au ieşit senzaţionale.
Ingrediente:
- 50 g unt
- 1 ou
- 10 căpşuni mari
- 120 g făină
- 250 g brânză ricotta
- 100 g pesmet
- 30 g zahăr tos
- scorţişoară
Într-o oală mare se pune apă cu sare la fiert.
Într-un bol se amestecă oul, făină, untul şi brânza mărunţită. Aluatul se împarte în bucăţi cu diametrul de aprox 6 cm. Se formează bile, pe care se apasă uşor pentru a le aplatiza. În mijloc se pune căpşuna, iar apoi se închide formând o bilă.
Se pun găluştele în apă clocotită şi se fierb aproximativ 10 minute. Se scot din apă şi se tăvălesc prin pesmetul amestecat cu zahăr şi scorţişoară.
Sunt absolut senzaţionale!