Găluşte cu căpşuni

Sunt mare fan găluşte cu prune, dar pentru că nu este sezonul lor, ci al căpşunilor, m-am gândit să readaptez reţeta. Şi nu mi-a părut rău, căci au ieşit senzaţionale.

Găluşte cu căpşuni

Ingrediente:

  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 10 căpşuni mari
  • 120 g făină
  • 250 g brânză ricotta
  • 100 g pesmet
  • 30 g zahăr tos
  • scorţişoară
 
Mod de preparare:

Într-o oală mare se pune apă cu sare la fiert.

Într-un bol se amestecă oul, făină, untul şi brânza mărunţită.  Aluatul se împarte în bucăţi cu diametrul de aprox 6 cm. Se formează bile, pe care se apasă uşor pentru a le aplatiza. În mijloc se pune căpşuna, iar apoi se închide formând o bilă.

Se pun găluştele în apă clocotită şi se fierb aproximativ 10 minute. Se scot din apă şi se tăvălesc prin pesmetul amestecat cu zahăr şi scorţişoară.

Sunt absolut senzaţionale!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *