Gheorghe, citim ceva azi?

Astăzi este 23 aprilie. Îl sărbătorim atât pe Gheorghe, cât si Ziua Cărții.

23 aprilie. Miguel Cervantes, marele scriitor spaniol pleacă dintre cititorii săi. Definitiv. Librarii din Spania decid să sărbătorească anual Ziua Cărții, în memoria marelui scriitor. În plus UNESCO ia sărbătoarea sub patronajul său. Tot pe 23 aprilie murise şi William Shakespeare, motiv clar de sărbătoare mondială.

carte copii

Din 1923 până acum, ideea prinde rădăcini și peste noapte ne trezim că azi avem o nouă zi internațională, clar cu mai multă substanță metaforică decât Ziua Berii, cunoscută ca și Ziua Bărbaților, sau Ziua Detergenților Veseli și Lichizi – doar o propunere care mi-a venit în cap scriind articolul.

Îmi place să observ că Gheorghe ar putea primi de onomastică o carte. S-ar simți jignit? Ar pune-o pe televizor ca să o aibă aproape cu ocazia apariției primelor muște? Ar pune-o în glastră?

Da, azi e Sf. Gheorghe și românii îi sărbătoresc pe cel care a luptat și a învins simbolicul balaur. Propunere: hai să învingem azi simbolicul televizor, un balaur care ne mănâncă fără milă puţinul nostru timp. Hai să ne bucurăm că librarii fac promoţii azi şi hai să ne facem cadou azi o carte.

Câteva evenimente sunt de observat.

  • De Ziua Internaţională a Cărţii, jurnaliştii de la Adevărul oferă cărţi din bibliotecile lor. În plus, i-au invitat şi pe bloggerii adevarul.ro să recomande câteva titluri de cărţi cu care redacţia „Adevărul” îi va premia pe câştigătorii concursului de pe pagina lor oficială de Facebook. Frumos.
  • Emag.ro are promoţii la cărţi şi nu uită să profite benefic pentru noi în a mai bifa un nou eveniment pe harta promoţiilor online lansate/promovate de ei.
  • Editura Litera şi Ziarul Ring organizează pe Lipsani un eveniment interesant de la ora 20:30: trecătorii vor avea ocazia să vadă o alee plină cu cărţi – peste 3000 de cărţi. Ei se gândesc că vor genera o bucurie mai mult decât admirativă de tip peisagistic, ci că o să avem curajul să răsfoim cărţile. Înțeleg că ne lasă să plecăm acasă cu o carte la alegere!
  • Automobile Dacia vor oferi 1.400 de cărţi elevilor şcolilor din oraşul Mioveni. În lista cărţilor oferite de Dacia, Centrul Cultural Mioveni şi BookMag.eu figurează titluri clasice din literatura română, lecturi obligatorii pentru orice absolvent de şcoală generală sau liceu. De la Mihail Sadoveanu la Liviu Rebreanu şi de la George Coşbuc la George Bacovia, în lista de cărţi care vor fi dăruite copiilor de la gimnaziile şcolilor din. Lăudăm apetitul pentru beletristică al companiei Dacia și implicarea în viața comunității locale.

In concluzie, sa cinstim ziua cartii cum se cuvine, adica sa nu renuntam la ele, ba mai mult – poate si achizitionam o carte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *