Girafe la ZOO în România

Deocamdată, nicio grădină zoologică din România nu are girafe, însă românii vor putea admira acest animal în curând, odată cu deschiderea ZOO Turda. Tot aici vor ajunge, dacă autoritățile se țin de promisiunile făcute, și rinoceri, imensele erbivore pe care românii le pot admira acum doar în străinătate.

Se pare că marea deschidere a grădinii zoologice din orașul clujean va avea loc chiar în această primăvară.

girafa

Și la Târgu Mureș va ajunge o girafă, „cel mai probabil chiar în acest an”, au declarat reprezentanții grădinii zoologice din orașul din nord-vestul României. Spațiul în care va locui înaltul erbivor a fost deja amenajat.

Grădină zoologică din Târgu Mureș este, în acest moment, singura din România în care poate fi găsit un elefant. Elefănțica Tania, așa cum este alintată de vizitatori, are 39 de ani și cântărește trei tone și jumătate. ZOO Târgu Mureș a primit elefantul indian prin Asociația Grădinilor Zoologice din Europa.

Totuși, se pare că Tania este „stresată” de viața la Târgu Mureș, a atras atenția un specialist american care a vizitat-o pe femelă luna trecută. Tania este singură în cuscă, iar elefanţii trebuie să fie grupaţi pe perechi, când sunt ţinuţi în captivitate, spun specialiştii. Tot la Târgu Mureș poate fi vizitat tigrul bengalez.

ZOO Băneasa, din București, a avut la rându-i un elefant, pe Gaya, care a murit în urmă cu șase ani. În grădinile zoologice din Capitală și Sibiu poate fi vizitată cămila, specie rar întâlnită în grădinile zoologice din România.

Poate mai puțin cunoscută de public, Grădina Zoologică din Călărași are numeroase exemplare extrem de valoroase. Poate fi vizitat aici singurul hipopotam din țară, dar și urșii de Alaska (grizzly). Urșii, care au o greutate de 1,2 tone, au făcut parte din colecția lui Nicolae Ceaușescu.

Mamifere populare pe care nu le găsești la ZOO în România:

  • ursul polar
  • ursul koala
  • rinocerul (în curând la ZOO Turda)
  • girafa (în curând la ZOO Turda și Târgu Mureș)
  • urangutanul

ursul polar

Mergem si noi la Zoo?

www.yahoo.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *