Gnocchi cu sos alb de post

Băieţelului meu îi plac foarte mult pastele Gnocchi…aşa că am încercat o variantă mai neobişnuită pentru a le prepară, cu sos alb, dar totodată de post. O îmbinare inedită de stiluri şi arome, o bogăţie de gusturi, un rezultat foarte apreciat 🙂
Ingrediente:
- 500g gnocchi
- o ceaşcă lapte de orez şi cocos
- 2 linguri smântână de cocos
- 3-4 căţei de usturoi
- 1 lingură bambus mărunţit
- 2 linguri tofu ras masunt
- 1 lingură ulei de măsline
- Sare
- Piper
Mod de poreparare:
Paştele gnocchi se pun la fier în apă clocotită pentru 2 minute, sau conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se scurg bine de apă apoi.
Într-o tigaie se pune usturoiul pisat împreună cu uleiul. Se adaugă imediat laptele de orez şi cocos, smântână de cocos şi un praf de sare. Se lasă să fiarbă puţin astfel, apoi se adaugă bambusul, brânza tofu şi se cndimenteaza cu sare şi piper.
Se lasă să fiarbă până scade puţin, apoi se adaugă pastele gnocchi şi se lasă la foc mic pentru încă 5 minute.
Se servesc calde.