Iată o reţete specială, pentru că vine de la una dintre mămicile nostre, Iulia Dinu, mămică unui pitic superb

Gnocchi în sos de roşii

Ingrediente:

  • 3 cartofi
  • 1 ou
  • 1 linguriţă de sare
  • o ceaşcă de făină
  • 2 linguri de parmezan ras
  • 250g roşii în suc
  • 1căţel usturoi
  • O ceapă
  • O lingură ulei de măsline,
  • sare,piper
  • Un căţel

Mod de preparare:

Cartofii se fierb, până devin uşor de pătruns cu furculiţa, după care se decojesc se sfărâma cu o furculiţa şi se lasă să se răcească.

Într-un castronel,se bate bine oul cu un praf de sare şi piper apoi se toarnă peste cartofi, se adaugă parmezanul ras şi se frământă. Se adaugă făina în ploaie, câte puţină şi se frământă viguros obţinând o cocă uşor lipicioasă.

Pe blatul de lucru se presară puţină făină pentru a nu se lipi aluatul şi se formează mai multe rulouri groase de 2cm diametru, iar acestea se taie în bucăţele de 2 cm lăţime.

Cubuleţele formate se modelează în mâini pentru a obţine formă ovală de gnocchi.

Roşiile se pun în blender şi se formează o pastă fină, iar apoi se răstoarnă într-uo tigaie. Se adaugă mai întâi ceapa toccata mărunt, iar apoi usturoiul pisat. Se adaugă o lingură ulei de măsline şi condimente după gust şi se lasă să scadă puţin. Pt un gust mai bun se poate pune jumătate de pahar de vin roşu, dar atunci nu mai poate fi servit copiilor.

Se adugă şi gnocchi şi se mai lasă timp de câteva minute să scadă.

Să aveţi poftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *