Aromate, pufoase şi cu un gust deosebit şi bogat totodată, dar şi cu un aspect extraordinar, aceste gogoşele ne surprind într-un mod cât se poate de plăcut.

Mulţumim Florentina Vasilescu pentru încă un preparat cu totul special.

Gogoşele aromate umplute cu gem de piersici

Ingrediente :

  • 250 g făină
  • 150 g smântână (20%grăsime)
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 4 g de scorţişoară
  • 50 g unt la temperatura camerei
  • 3 gălbenuşurile
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • ulei pentru prăjit
  • 100 g dulceaţă de piersici
  • 2 linguriţe de zahăr pudră cu aromă de vanilie(pentru pudrat deasupra)

Mod de preparare :

1909963_1508859476085085_1504204833489484044_n

Se amestecă făina cu untul, apoi se adaugă toate ingredientele.

12670239_1508859416085091_5547707733107192563_n

Se amestecă până se încorporează bine.

943913_1508859216085111_4503871743138611595_n

Dacă mai e nevoie de făină, se mai poate adaugă,depinde de făină pe care o folosiţi.

Punem aluatul în folie de plastic şi dăm la frigider pentru 15 minute.

12661906_1508859179418448_1100487465590709254_n

Întindem aluatul într-o foaie de 2-3 mm, apoi decupăm cu 3 forme de (3-4-5 cm).

12642920_1508858999418466_5529832554557033046_n

Decupăm cu cele 3 forme că în imaginile de jos şi le tăiem la capete cu foarfeca.

12592656_1508858972751802_2559395546812704110_n

Pe ce-a mare o tăiem în patru şi celelalte 2 le tăiem în 3 cât putem de egale, le punem una peste alta şi presăm în mijloc cu degetul bine (ca în imaginea de jos).

12654205_1508858889418477_4660204386594412076_n

Le prăjim în baie de ulei încins, apoi le scoatem pe şerveţele de bucătărie şi le pudrăm cu zahăr vanilat.

Cu o linguriţă punem dulceaţă în mijloc. Ies aproximativ 32 de bucăţi.

12670057_1508858732751826_1443382610064413833_n

Pentru a obţine o reţetă mai dietetică, le putem introduce la cuptor, iar când le scoatem şi sunt încă fierbinţi, le ungem cu puţin unt.(vezi aici: https://mamistietot.ro/gogosi-fara-prajire/)

2 thoughts on “Gogoşele aromate umplute cu gem de piersici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *