Gogoşele aromate umplute cu gem de piersici

Aromate, pufoase şi cu un gust deosebit şi bogat totodată, dar şi cu un aspect extraordinar, aceste gogoşele ne surprind într-un mod cât se poate de plăcut.
Mulţumim Florentina Vasilescu pentru încă un preparat cu totul special.
Ingrediente :
- 250 g făină
- 150 g smântână (20%grăsime)
- 2 linguri zahăr pudră
- 4 g de scorţişoară
- 50 g unt la temperatura camerei
- 3 gălbenuşurile
- 1 vârf de cuţit de sare
- ulei pentru prăjit
- 100 g dulceaţă de piersici
- 2 linguriţe de zahăr pudră cu aromă de vanilie(pentru pudrat deasupra)
Mod de preparare :
Se amestecă făina cu untul, apoi se adaugă toate ingredientele.
Se amestecă până se încorporează bine.
Dacă mai e nevoie de făină, se mai poate adaugă,depinde de făină pe care o folosiţi.
Punem aluatul în folie de plastic şi dăm la frigider pentru 15 minute.
Întindem aluatul într-o foaie de 2-3 mm, apoi decupăm cu 3 forme de (3-4-5 cm).
Decupăm cu cele 3 forme că în imaginile de jos şi le tăiem la capete cu foarfeca.
Pe ce-a mare o tăiem în patru şi celelalte 2 le tăiem în 3 cât putem de egale, le punem una peste alta şi presăm în mijloc cu degetul bine (ca în imaginea de jos).
Le prăjim în baie de ulei încins, apoi le scoatem pe şerveţele de bucătărie şi le pudrăm cu zahăr vanilat.
Cu o linguriţă punem dulceaţă în mijloc. Ies aproximativ 32 de bucăţi.
Pentru a obţine o reţetă mai dietetică, le putem introduce la cuptor, iar când le scoatem şi sunt încă fierbinţi, le ungem cu puţin unt.(vezi aici: https://mamistietot.ro/gogosi-fara-prajire/)
arata super delicioasa
multumesc pentru reteta 🙂
Cu drag 🙂