Gogoşele cu stafide pudrate cu zahăr şi cocos

Ingrediente:
– 10 de grame de stafide
– 100 ml de apă
– 1 lingură esenţă de rom
– 2 ouă
– 3 linguri de zahăr
– 200g iaurt
– 16 linguri de făină
– sare de pe vârful de cuţit
– 1 zahăr vanilat
– 1 praf de copt
– coaja rasă de la 1 lămâie sau portocală
– 1/2 l ulei
Pentru décor:
– 20g de zahăr
– 20g de fulgi de cocos
Mod de preparare:
În primul rând stafidele se lasă la înmuiat în puţină apă caldă amestecată cu esenţă de rom.
Apoi cu ajutorul unei spatulă de lemn se bat bine ouăle, cu zahărul şi se adaugă iaurtul. După ce se omogenizează aceste ingrediente se adaugă făină cu praful de copt, sare şi zahărvanilat. Când amestecul este uniform, se amestecă stafidele si coajă rasă de la 1 lămâie sau portocală.
Într-un vas adânc se toarnă uleiul şi se pune la încins pe flacără mare.
După ce se încinge uleiul bine se dă focul mic şi încep să se adauge gogoşelele folosind o lingură pentru a lua din aluatul format.
Gogoşelele sunt gata atunci când se rumenesc pe toate părţile.
Între timp zahărul şi fulgii de cocos se râşnesc masunt până se obţine un praf.
Gogoşelele se din ulei şi chiar fierbinţi fiind, se presară cu pudră de zahăr şi cocos.