Gogoşele dietetice la cuptor

Gogoşele dietetice la cuptor

Ingrediente

  • făină integralaă (cât cuprinde)
  • 200 ml lapte (puteţi folosi vegetal)
  • 1 ou
  • 1 plic drojdie
  • coaja de la o lămâie
  • 3 linguri de zahăr brun
  • 100 g unt (puteţi folosi de cocos)

 

Mod de preparare

Drojdia se pune la hidratat cu puţin lapte călduţ şi o lingură de zahăr timp de 10-15 minute.

Între timp restul de lapte se amestecă zahărul până se dizolvă, apoi se adaugă oul bătut. Se adaugă făină câte puţină şi se frământă o cocă nu prea tare şi se lasă la crescut 30 de minute.

Apoi se întinde foaia de grosime potrivită şi se decupează cu paharul.

Se aşează în tavă, pe foaie de copt şi se lasă 30 minute la crescut.

Se introduce tava la cuptorul preîncălzit şi se lasă până devin aurii.

Cât sunt calde, gogoşile se ung cu unt şi se pudrează cu zahăr farin.

Poftă bună!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *