Gogoşele pudrate

Pentru o zi de weekend, le putem face o surpriză celor dragi, pregătindu-le nişte gogoşele delicioase pudrate.
Această reţetă extrem de apetisantă aparţine uneia dintre prietenele noastre mămici, Irina Modog, o mămică pasionată de bucătăria “dulce” :).
- 500g făină
- 250 ml lapte
- 25 gr drojdie proaspătă
- 3 linguri zahăr
- Un praf de sare
- Un ou+un gălbenuş
- Coajă de lămâie
- Coajă de portocală
- esenţă vanilie
- 50 ml ulei
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în 50ml lapte şi o lingură de zahăr.
În restul de lapte se adaugă coaja de lămâie, coaja de portocală, esenţa de vanilie, oul, restul de zahăr şi sarea.
Se amestecă bine toate aceste ingrediente şi se adaugă peste făina. Se frământă bine, apoi se adaugă câte puţin ulei şi se frământă din nou.
Se lasă la dospit 30 de minute, după care se împarte compoziţia şi se întinde într-o foaie potrivit de groasă, după care se mai lasă la dospit încă 15 minute.
Se decupează cu un pahar gogoşele mici şi se prăjesc în baie de ulei. Se pudrează cu zahăr farin şi se servesc calde.
Poftă mare!