Gogoşi fără prăjire

De la mic la mare, toată lumea iubeşte gogoşile. Însă foarte multă lume le evită, din cauza excesului de ulei pe care acestea îl absorb prin prăjire.
Iată însă o idée grozavă, oferită de Iuliana Dinu, de a face gogoşi fără prăjire, ci prin coacere la cuptor.
Gogoşile coapte au fost un succes total, mai ales în rândul celor mici.
Ingrediente
- 1 ou
- 200 ml lapte
- 100 g unt
- 1 plic drojdie
- coaja de la o lămâie
- 3 linguri de zahăr
- făină cât cuprinde
Mod de preparare
Drojdia se pune la hidratat cu puţin lapte călduţ şi o lingură de zahăr timp de 10-15 minute. Se frământă o cocă nu prea tare şi se lasă la crescut 30 de minute. Apoi se întinde foaia de grosime potrivită şi se decupează cu paharul. Cu un pahar mai mic se decupează şi mijlocul.
Se aşează în tavă, pe foaie de copt şi se lasă 30 minute la crescut.
Se introduce tava la cuptorul preîncălzit şi se lasă până devin aurii.
Cât sunt calde încă, gogoşile se ung cu unt şi se pudrează cu zahăr.
Poftă bună!